Всички Новини ЕС популяризира туризма с културни маршрути

ЕС популяризира туризма с културни маршрути

СофияЕвропейските институции са готови да си сътрудничат допълнително за популяризирането на инициативата "Културните маршрути", съобщи пресслужбата на Европейската комисия (ЕК) по време на честването на Европейския ден на туризма в Брюксел, организиран от ЕК по случай Световния ден на туризма.
Европейските културни маршрути са общоевропейски туристически продукт. Тяхната цел е да се разнообразят предлаганите възможности за туризъм и да улеснят туристическите потоци в Европа.
Според Еврокомисията това може да се постигне, като се предложи нов модел туризъм. Сред примерите за европейски маршрути са "Пътят на Желязната завеса", "Пътят на финикийците", "Пътят на маслиновото дърво" и др.
Освен това чрез "Културните маршрути" Европейският съюз (ЕС) ще работи за популяризирането на Европа като "туристическа дестинация от изключителен интерес". Евроинституциите се надяват, че чрез запознаването с общото наследство ще се придаде нова сила на понятието европейски гражданин.
ЕС разчита новият туристически модел да допринесе за конкурентоспособността на туристическия сектор, като се надява от него да се възползва и промишлеността.

източник: травел.бг

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук