Всички Новини Световен ден на туризма – 27 септември

Световен ден на туризма – 27 септември

Световен ден на туризма – 27 септемвриС поредица инициативи МИЕТ ще отбележи Световния ден на туризма - 27 септември. Празникът се отбелязва вече повече от 30 години, като всяка година акцентира върху различни възможности и предизвикателства пред туристическата индустрия по света. През тази година Световната организация по туризъм определи за мото на празника „Туризъм и биоразнообразие", а Европейската комисия акцентира върху „Ролята на културното наследство в новата европейска туристическа политика".

И двете концепции попадат във фокуса и приоритетите на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма за развитие на традиционните и алтернативни форми на туризъм и промотиране на България като целогодишна туристическа дестинация.
С поредица инициативи МИЕТ ще отбележи Световния ден на туризма - 27 септември. Празникът се отбелязва вече повече от 30 години, като всяка година акцентира върху различни възможности и предизвикателства пред туристическата индустрия по света. През тази година Световната организация по туризъм определи за мото на празника „Туризъм и биоразнообразие", а Европейската комисия акцентира върху „Ролята на културното наследство в новата европейска туристическа политика".

Спомените от атрактивни туристически пътувания и хубавите преживявания, запазени в сърцата на туристите, са събрани във фотоизложба, която ще представи най-добрите снимки от проведения онлайн фотоконкурс на тема: "България - атрактивна туристическа дестинация". Изложбата ще бъде открита от 18.00 часа на летище "София", терминал 2 - една от най-оживените входни врати на страната. Участниците в конкурса са показали чрез фотографиите си своите впечатления от туристическите забележителности в България - природни, културни, исторически, атракциони, обичаи, бит и други. Техните различни гледни точки ще дадат и нови идеи за развитие на иновативни и атрактивни туристически продукти. Организатор на фотоконкурса е регионален Бизнес център - Плевен.

По повод Световният ден на туризма община Враца организира днес безплатни посещения на пещерата Леденика за ученици и студенти.

Източник: информационна агенция "КРОСС"
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук