Всички Новини Кюстендил ще бъде домакин на Карнавал на пеперудите

Кюстендил ще бъде домакин на Карнавал на пеперудите

Кюстендил ще бъде домакин на Карнавал на пеперудитеОбщина Кюстендил - Отдел "Туризъм и балнеология", съвместно с Българска фондация "Биоразнообразие", организират "Карнавал на пеперудите - летящите цветя над Полско-Скакавишкия водопад", който ще се проведе в двора на новото училище в село Полска Скакавица на 24 и 25 юли 2010 г., съобщиха от пресцентъра на общината.
Събитието се организира по повод обявяването от ЮНЕСКО на 2010г. за Международна година на биоразнообразието и на сближаването на културите. За място на провеждане на карнавала е избран районът на Земенския пролом, който е местообитание на повече от 700 вида пеперуди.
Основната идея на карнавала е да се съхранят природните ресурси, да се промени отношението към защитените територии и да се осъзнаят възможностите, ползите и отговорностите относно опазването на биоразнообразието и природното наследство на България.
Като част от програмата организаторите предвиждат три конкурса - кулинарен, карнавален и творчески, свързани тематично с пеперудите. Специално жури ще връчи награди за най-ефектен костюм на пеперуда, за най-ефектно и артистично дефилиране, за най-добра и оригинална изява - пресъздаване на всичко, което е свързано с пеперудата. За победителите ще има награди от организаторите и вкусни лакомства, осигурени с любезното съдействие на спонсори.
Желаещите могат да се присъединят към палатков лагер и преход в Земенския пролом.
Гости на събитието ще бъдат ст. н.с. д-р Стоян Бешков - биолог, ентомолог, който от 1998г. работи в БАН, в Националния Природонаучен музей- завеждащ отдел „Безгръбначни животни" и Петко Цветков - биолог, магистър по екология от Българска фондация „Биоразнообразие", които ще направят презентации и ще изнесат лекции за живота на пеперудите.

Източник: Информационна агенция "Фокус"
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук