Всички Новини Развлекателен парк Леденика – туризъм без сезони

Развлекателен парк Леденика – туризъм без сезони

Развлекателен парк Леденика – туризъм без сезониШест милиона лева са нужни на община Враца, за да превърне пещерата Леденика в най-голямата атракция в Европа, съобщи местната управа. В началото на юни общината е внесла в Министерството на регионалното развитие и благоустройството проект "Развлекателен парк Леденика - туризъм без сезони", уточни кметът Костадин Шахов. Стойността му е 6 млн. лв., като се предвижда подобряване на туристическата инфраструктура и изграждане на атрактивни зони и паркове около пещерата Леденика.

За символ на бъдещия парк е избрано бръмбарчето светломразец, наричано още ледениче, което живее в пещерата. Местната управа планира по пътя към пещерата туристите да минават по атрактивна алея с приказни герои и покрай амфитеатър със седалки като цветя. На входа ще ги посреща макет на бръмбарчето светломразец. В пещерата се предвиждат прожекции върху водна завеса, мултимедийни спектакли с лазерни лъчи и специално осветление на скалните образувания.

По проекта са заложени и четири влакчета, които ще превозват туристи. Важна част от плана е възстановяването на спрения преди 20 години лифт, който ще вози посетителите до атракционите високо в планината. Проектът е изготвен с участието на италиански проектанти. Целта на общината е да привлече повече посетители.


Източник: touristsales.com

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук