Всички Новини БДЖ пусна система за поръчка на билети онлайн

БДЖ пусна система за поръчка на билети онлайн

БДЖ пусна система за поръчка на билети онлайн"БДЖ стартира пробно система за продажба на билети онлайн, която не изключва личния контакт между пътниците и служителите", обяви изпълнителния директор на компанията Пенчо Попов, който представи новата разработка на дружеството.

Чрез специална програма всеки бъдещ клиент на компанията може да запита за билет по избрани от него дестинации. В рамките на два работни дни служители на международното бюро Рила трябва да отговорят на запитването. След това клиентът може да плати билета по интернет. Той не може да пътува с него, а трябва да отиде лично до някое от 12-те бюра на Рила, за да си го вземе. Друг вариант е да поръча доставка по пощата, което му струва допълнително около 4.80 лв. Към сумата за поръчка на билетите се добавя и таксата за банково обслужване.

Системата е достъпна по интернет и извън България, но засега доставката на билетите е само в пределите на страната. От компанията обещават, че това ще се промени до края на годината. "В момента издаваме билет по образец, одобрен от финансовото министерство, за електронен ще трябва отново съгласието на ведомството", обясни Стефчо Събчев, изпълнителен директор на Пътнически превози - дъщерно дружество на БДЖ.

За интернет отговорите в бюро Рила отговарят четирима служители, назначени в две смени по двама. Затова е поставен срок от два работни дни, в които те трябва да отговорят на питането за билет.

Дружеството е платило около 30 хил. лв. за разработката. "Нейни автори са програмисти на компанията, затова толкова се гордеем с нея. До месец БДЖ ще обяви обществена поръчка за изграждане на цялостна автоматизирана система. Тя ще позволява покупката на истински електронни билети. Тя ще струва на компанията около 1.1 млн. лв. Средствата ще се осигурят от приходите на Пътнически превози", допълни Събчев.

От БДЖ очакват през този летен сезон броят на пътниците в страната да се увеличи с около 5-6 % спрямо миналата година. В момента натовареността на най-оборотните влакове на компанията - уикенд експресите до Варна и Бургас, е около 50 %.

"Очакваме в началото на туристическия сезон броят на пътниците да се повиши, но няма да пускаме допълнителни влакове до морето, ако се наложи, ще добавяме вагони", каза Попов. Шефовете на компанията предлагат спирките на двата експреса да се увеличат и влаковете да спират на още три гари. Уикенд експреса до Варна може да спира и в Мездра и в Шумен, а този до Бургас - в Стара Загора.

 

Източник: touristsales.com

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук