Всички Новини Пенсионерки поеха грижата за почистването на плажа в Бургас

Пенсионерки поеха грижата за почистването на плажа в Бургас

Пенсионерки поеха грижата за почистването на плажа в БургасВ началото на лятото пенсионерки поеха грижата за почистването на бургаския плаж. Възрастните жени не се плашат от слънцето, а с допълнителната работа си осигуряват пари за екскурзии.

Вместо да си почиват, двете бивши фризьорки - Денка и Витка, с над 40-годишен стаж в салоните за красота, крачат бодро по плажа. Екипирани с шапки и с бутилки минерална вода в ръка, двете възрастни дами твърдят, че не ги е страх от силното слънце, дори им помага да се чувстват по-добре.

"Даже аз съм с високо кръвно, но лятото тук малко го смъквам - от слънцето ли, от топлината ли - доволна съм. Понеже имам свободно време, работи ми се, обичам морето", казва Денка Миндова.

"Работа. В къщи като стоиш и толкова няма да има. Така поне една помощ си осигуряваме", признава Витка Листева.

Двете изминават по десетина километра на ден. Шегуват се, че освен със завиден тен, могат да се похвалят и с добра спортна форма. Това, с което не могат да се примирят, е че когато отидат на плаж, хората забравят за чистотата.

Въпреки че плажът се почиства и с машина, стопаните му твърдят, че няма как да минат без ръчното почистване. Доволни са от пенсионерките и се стараят да ги щадят.

"Обедните часове - 12:30 до 14 часа - там избягваме да работят, когато е най-силно слънцето. Имат възможност на всеки час за десетина минути да починат на сянка, да се разхладят и пак", обясни Съби Събев, който отговаря за концесията на плаж Бургас - север.

Докато бабите се грижат за чистотата на плажа, дядовците предпочитат да уплътняват времето си с по-полезно за тях занимание - да играят карти.

 

Източник: touristsales.com

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук