Всички Новини Трето издание на фестивалът „ИТАЛИЯ ТУК”

Трето издание на фестивалът „ИТАЛИЯ ТУК”

Трето издание на фестивалът „ИТАЛИЯ ТУК”Достигнал до своето трето издание, фестивалът „ИТАЛИЯ ТУК" е вече добре познат на софийската публика. В рамките на една седмица в София ще се почувства италианската атмосфера с нейното културно, артистично, музикално и кулинарно разнообразие. Срещата е в приказния оазис на „Лятната естрада" в Борисовата градина.

 

ПРОГРАМА

Четвъртък 17 юни

20.30ч. - Откриване с концерт на неаполитанската група „IntraTerra".

Пътешествие докосващо се до корените на Южна Италия и Средиземноморието. Музикално и танцово представление с традиционни народни песни и други произведения, написани от самите музиканти. Предадените емоции ще очароват зрителите като ги въвлекат в ритъма на дайрето и акордеона.


Петък 18 юни

18.00ч. - Концерт на „Playtoy Orchestra"

Създаването на музика с детски играчки е едно колкото необичайно, толкова и гениално хрумване. Това е единственият оркестър в света, който свири изцяло на инструменти-играчки, като принуждава големите класици да...„се включат в играта". Музикантите идват от област Кампания, участници са в телевизионни и радио предавания, а сега са се посветили на разпространението на този вид забавна и оригинална музика по света.

21.00ч. - Повторение на концерта на неаполитанската група „Intra Terra".


Събота 19 юни

11.00ч. - сутрин с „Cumbojuggle" - първото свободно цирково пространство в България.

16.00ч. - представление "Duo Pink" на Teatroviaggiante

Италианско шоу на Едоардо Мирабела и Елизабета Кавана с танци, пантомима, кегли и велосипеди на едно колело.

Голям розов сандък и щастлива розова двойка, която разказва по свой начин историята на сватбеното си пътешествие. Клоунски, жонгльорски и акробатични номера, както и изненадващи трикове ще съживят старото улично изкуство, което е запазило и до днес очарованието си за малки и големи.

19.00ч. - Повторение на концерта на „Playtoy Orchestra"

22.00ч. - музикална селекция от ЛЕО

 

Неделя 20 юни

11.00ч. - Циркова работилница (за всички възрасти) с „Compagnia Cumbonauta"

16.00ч. - повторение на представлението "Duo Pink" на „Teatroviaggiante"

18.00ч. - Концерт на „Coro Malga Roma" (военен корпус на алпините)

Желанието на „Coro Malga Roma" да обикаля по света и из Италия е водено от стремежа да запази и разпространи музикалното, историческо и културно наследство на военните песни на алпините. Техният репертоар се състои предимно от традиционни военни песни, които се изпълняват по планинските хижи, по време на разходка и военни учения. Страстта на българина към планината ще намери съответствие в чувствата, настроенията и спомените пробудени от римските ни приятели.

20.00ч. - Повторение на концерта на „Playtoy Orchestra".

 

Понеделник 21 юни

20.30ч. - "Canta che ti passa" („Пей и ще ти мине") - караоке вечер с Fausto Bossini.

Най-хубавите и известни песни, подходящи за гласовите възможности на всеки. Достатъчно е само желанието за пеене.

 

Вторник 22 юни

20.00ч. - Концерт на група 4 SOUND.

За четиримата младежи от Комо музиката е единствена и най-голяма страст - жажда за музикален опит, която определят като цел в живота. Започнали като любители през 2008 г., те се докосват до славата с участието си в „XFACTOR" - успешно музикално предаване на телевизия RAI2.

Четирите момчета са много сплотени и често, извън артистичните ангажименти на групата прекарват заедно вечери под знака на забавлението, което със сигурност ще предадат на връстниците си от София.

 

Сряда 23 юни

20.00ч. - 4 SOUND и български приятели

Четиримата италиански певци ще се редуват на сцената пеейки в дует с български младежи, които знаят италиански и имат опит на сцената в Италия

22.00ч. - заключителна вечер с пиротехнически спектакъл

 

Източник: www.iicsofia.org

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук