Всички Новини Варна пуска панорамни автобуси

Варна пуска панорамни автобуси

ВарнаНа 10-и юни 2010 г. Варна ще се изравни със световните туристически столици, като осигури възможност на гости и приключенци от всички точки на света да се докоснат до красотите и колорита й на собствения си език от пътническия салон на панорамни туристически автобуси. Без помощта на екскурзовод. И с правото с една карта цял ден да пътува, да слиза, да разглежда, да пазарува и да продължи обиколката по забележителностите на града и курортите Св. Константин и Златни пясъци, без да доплаща и да чака непременно автобуса, с който е започнал пътуването си, разказва moreto.net.
Така, както прави това в Барселона, Лондон, Рим, Истанбул и всяка друга световна туристическа столица.
Атрактивните туристически турове са проект на частната компания за обществен транспорт „Транстриумф холдинг" АД и „Vаrnа City tour". Първият курс по трасета Златни пясъци - Св. Константин - Варна е на 10 юни малко преди 10 часа сутринта и тръгва от първата спирка по маршрута със забележителности - „Акваполис" в курорта Златни пясъци.
До 4-и юли туристическите панорамни рейсове ще тръгват - от курорта към Варна и обратно, на интервал от 70 минути. В пик сезона обиколките ще вървят през 45 минути. Последният курс по туристическото трасе ще бъде 15 минути преди 19 часа вечер от Златните и около 18 часа в обратната посока.
Картите за пътуване, освен в туроператоската мрежа, ще са достъпни и в самите автобуси - на качване от всяка спирка. До 10-ина дни се очаква продажбата им да започне и по будките за продажба на вестници.
Красиви стюардеси ще валидират началния час на пътуването с печат върху картата. Талончето за пътуване желаещите да се насладят на забележителностите на Варна и курортите от пътуващата автобусна панорамна платформа ще получават в комплект с карта с подробно описание на маршрута и слушалки за запознаване с историята на варненското крайбрежие на 8 езика.
Пътуването на възрастен по трасето на „Varna City tour" струва 20 лв. - за цял ден, без ограничения в броя на слизанията и прикачванията по маршрута. Детският билет е 10 лв. Толкова струва и двучасовата обиколка.
Атрактивните автотурове ще спират по трасето от Аквапарка на Златните, край „Ривиера", PR club, Сирена, Журналист, Магнолия, курорта „Св. Константин и Елена", Делфинариума, Икономическия университет, Археологическия музей и катедралния храм „Св. Успение Богородично". За шопинг маниаците ще има спирка до мол Варна и шанс да се потопят в колорита на централния пазар. Маршрутът продължава до летище Варна, а по обратния ред завърта през централна поща, Аквариума, Зоопарка, Пикадили парк и излиза от Варна.

източник: травел.бг
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук