Всички Новини Бургас се подготвя за фестивал на пясъчните фигури

Бургас се подготвя за фестивал на пясъчните фигури

Пясъчни фигури в БургасЕдинственият в страната фестивал на пясъчните фигури, който се организира в Бургас, отново ще отвори врати през юли за посетители, каза Михаил Куцев, директор на общинско предприятие "Летен театър, фестивали и концерти", цитиран от радио "Фокус".
Мястото остава същото - до конната база в парк "Езеро".
Вече има яснота от кои страни ще са художниците, които ще ваят фигурите в Бургас.
Календарът им е доста натоварен. Ние още в началото заявихме, че фестивалът, който правим в Бургас, е чисто комерсиален и с рекламна цел за града. Повечето от участниците са бил тук и в предходните години, обясни Михаил Куцев.
Тази година ще има една основна руска група, която преди дни завърши участието си в голям фестивал в Москва. Ще имаме и една голяма група българи, които стват все по-добри в изработването на пясъчни фигури, дори се готвят да участват в международни фестивали в чужбина, каза още Михаил Куцев.
Той допълни, че темата, върху която тази година ще творят скулптурите, е "Цирк".
На фестиваланата територия ще бъде издигнат ансамбъл на всичко, което е познато от цирковата арена.
"Виждал съм проектите и смея да твърдя, че ще бъде много атрактивно, с много детайлни фигурите, ще има клоуни, дресури - всичко свързано с цирковото изкуство ще бъде представено, допълни Кецев.
Според него за двете години от организирането на фестиала той напълно е оправдал очакванията на общинската администрация и дори ги е надхвърлил с огромния интерес, който предизвиква не само сред гражданите и гостите на Бургас. Посещения се правят от туристи от съседните курорти, но има и интерес от страната, където се организират групи.
Според Куцев фестивалът е на много високо ниво и това дори е признато и от световни медии, които проявяват интерес към него, а интересът се подсилва и от факта, че това е единственият фестивал на пясъчните фигури у нас.
Не случайно този фестивал е едно от най-атрактивните събития в календара на Бургас, каза още Михаил Куцев.

източник: травел.бг
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук