Всички Новини Туристите предпочитат апартаменти пред хотели

Туристите предпочитат апартаменти пред хотели

ХотелАпартаментите се представят все по-добре в битката с хотелите за вниманието и парите на туристите, отчита проучване на агенциите за отдаване под наем.
Основната причина за това са изгодните ценови нива и допълнителните възможности, които този тип имоти предоставят. В момент на криза много от туристите предпочитат да разполагат с обзаведена кухня по време на почивката си, предаде money.bg.
Така например реновиран апартамент, разположен в центъра на град Варна, на 500 м от плажа и централната улица, през лятото се отдава за 80 - 85 лева на ден. Състои се от просторна спалня, трапезария с вградена кухня, голяма тераса, санитарен възел. На тази цена в апартамента може да се настанят 4-ма - 5-има души. В жилището има всичко, каквото се предлага и в хотелите.
В района на кк Златни пясъци - на 500 метра от брега на Черно море, пък може да си наемете етаж от къща за 100 лева на ден.
„Тази алтернатива на хотелски тип настаняване се предпочита главно от семействата с малки деца, както и от тийнейджърски компании. Предимствата са главно в голямата доза самостоятелност, в комфорта и уюта на апартаментите, както и в предлаганите екстри и допълнителни услуги. Цената като важен фактор е определена на помещение, а не на човек, което позволява гостите да използват максималния капацитет за всеки тип апартамент", разказва брокерът Мартин Стоянов.
Според статистиката на Orco Property Management 65% от клиентите за този тип имоти през активния сезон са чужденци, а останалите - българи. Средният период за наем от страна на чуждите клиенти е 7 дни, докато за българите той е 10 дни. Родните клиенти се делят на такива, които използват имота за почивка, и около 10% корпоративни клиенти с бизнес по Черноморието, за които дългосрочното наемане е значително по-изгодно от настаняването на служителите в хотели, особено по време на активния сезон.
Руснаците често наемат за месец или два, дори за цял сезон, докато нашенци предпочитат да комбинират морето с планина, поради което ангажират апартаментите за 10 до 15 дни.
Пакетните цени предоставят и големи отстъпки - месечният наем може да падне и до 1200 лв. при ангажираност за целия сезон или при резервация на няколко апартамента. Руските клиенти търсят апартаменти в близост до плажа.

източник: травел.бг

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук