Всички Новини Искат обявяването на Балчик за уникален град

Искат обявяването на Балчик за уникален град

Балчик - дворецаВ Двореца на Балчик се състоя среща на архитектите. На нея членовете на клуб "Приятели на Балчик" поискаха Балчик да се обяви за уникален град, каквито са Созопол и Копривщица, пише stroitelstvo.bg.
Мотивите за това са, че градът има хилядолетна история и уникални достойноства в архитектурно отношение. Тук всички къщи са във Възрожденски стил.
За съжаление в последните години някои природни процеси, както и презастрояването са довели до разрушаване на исторически и културни паметници като Рибната борса, Темелковия хан, къщата на композиторите, легендарната сграда на Мелницата. Все още не е направено достатъчно за съхранението на храма Кибела.
По време на срещата на архитектите бе представена изложба от работите на арх. Хенриета Делавранча - Гибори, коята е създател на някои и сега емблматични сгради в Балчик.

Източник: травел.бг
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук