Всички Новини Забърдо събира пещерняци

Забърдо събира пещерняци

Ягодинската пещераЧепеларското село Забърдо ще е домакин на Национален събор - конгрес на Българската федерация по спелеология, съобщи зам.-председателят на федерацията Алексей Жалов, цитиран от selo.bg.
Съборът ще се състои от 21 до 24 май на хижа „Чудните скали", край природния феномен „Чудните мостове". Организатори на пещерняческия събор са Българската федерация по спелеология, Музеят на родопския карст и пещерен клуб „Студенец" - Чепеларе.
Програмата включва провеждане на общо събрание на БФСп, което ще се състои на 23 май. Ще бъде чествана и 60-години организирана спелеология в Чепеларе със специална сесия и др.
Пещерняците ще изследват и няколко непроучени пещери - „Водната пещера", „Беева дупка" и „Ваклите дупки".
В хода на събора е планирано и посещението на други пещери и природни забележителности в региона като „Сливова дупка", „Тьовната дупка", „Челевешницата" и още седем пещери край Забърдо.


изтночник: травел.бг
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук