Всички Новини Авиокомпаниите отчитат ръст в бизнес пътуванията

Авиокомпаниите отчитат ръст в бизнес пътуванията

Авиокомпаниите отчитат ръст в бизнес пътуваниятаАвиокомпаниите са отчели пореден ръст в търсенето на билети за първа и бизнес класа през март. Това заяви Международна организация за въздушен транспорт (IATA). Търсенето през март се е повишило с 10.8 % спрямо същия период на миналата година. За първото тримесечие пък е регистриран ръст от 25 на сто към последните 3 месеца на 2009 г.

Въпреки ръста търсенето на билети за първа и бизнес класа все още е с 15 % по-ниско в сравнение с годините преди кризата. В същото време пълното възстановяване при по-икономичните пътувания вече е факт. IATA коментира, че търсенето се е увеличило с 10 % на годишна база през първото тримесечие.

"Ръстът и при двете класи се дължи на бизнес пътуванията", коментира организацията. IATA обяснява това с увеличението на бизнес доверието и съживяването на търговията. Потребителското доверие обаче все още остава сравнително ниско поради увеличаващата се безработица и голямата задлъжнялост на населението. IATA коментира, че това ще забави ръста на ваканционните пътувания.

Авиационната организация изчислява, че вулканичната пепел, която продължава да възпрепятства въздушния трафик над Европа, ще доведе до спад от 4 % в международния трафик през април.

Ройтерс

Източник: touristsales.com

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук