Всички Новини Уикенд туризъм Русе 2010

Уикенд туризъм Русе 2010

Уикенд туризъм Русе 2010От 13 до 15 май 2010 г. в град Русе се провежда шестото изложение Уикенд туризъм Русе 2010. Туристическия форум се организира от община Русе, сдружение Европейски пространства 21 и регионален исторически музей - Русе, под патронажа на кмета на община Русе г-н Божидар Йотов и със съдействието на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. БХРА е поканена за партньор на събитията и ще участва в програмата на изложението.

Форумът, в доходното здание, в Русе, дава възможност на общини и фирми, информационни центрове, неправителствени организации, културни институти и други да представят възможностите за културен, алтернативен, религиозен и селски туризъм, екотуризъм и биоразнообразие. Сред акцентите в дискусионната програма са:

  • Дунавската стратегия на ЕС - къде е туризмът?
  • Градски пейзажи - градските маршрути, като туристически продукт
  • Мениджмънт на културата. Туризъм и наследство.

На 13 май от 14.30 до 16.00 ч. в доходно здание ще се състои дискусията „Градски пейзажи - градските маршрути като туристически продукт", организирана от Нов Български университет, с партньорството на БХРА. Модератор е доц. д-р Ирена Бокова, Нов Български Университет и ключови участници доц. д-р Соня Алексиева (НБУ, БХРА) и Кремена Цветкова (Европейски институт по туризъм). Участниците ще могат да видят и презентацията на "Русенски маршрути. Крепостите", филм на Арена Медиа 2009 с продуцент Община Русе.

В рамките на изложението ще се състоят третия фестивал на туристическите забавления и анимации, демонстрация на туристически маршрути, винена фиеста, представяне на средновековни български атракции и др.

Източник: touristsales.com
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук