Всички Новини Четири храма стават туристическият символ на София

Четири храма стават туристическият символ на София

Символите на СофияНовият туристически символ на София ще бъде макет на четирите основни религиозни храма в центъра на столицата.
Проектът носи името "София - Мъдрост в действие". Той беше представен от столичния кмет Йорданка Фандъкова и главния архитект на столицата Петър Диков.
Очаква се инсталацията от макетите да е готова през април 2011г. и да бъде разположена под "Ларгото" като елемент от античния културен проект "Сердика".
Макетите на храмовете ще бъдат изработени в мащаб 1:25 и ще заемат площ от 100 кв. м. На телефони, инсталирани до конструкцията, ще може да се получава информация на пет езика за сградите, съдържащи се в нея.
Идейният проект предвижда на всяко стъпало, водещо към "наблюдателната" площадка, да бъдат изписани думите толерантност, търпение, диалог, благородство, знание.
Автор на проекта е Съни Сънински.
София е единственият европейски град, в чийто център на площ по-малко от 1 кв. км., паралелно и дружелюбно функционират синагога, джамия, православен храм и католическа катедрала, посочи той.
Компонентите, които ще изграждат тази макетна експозиция, ще бъдат звукова система, интерактивна, осветителна система, наблюдателна площадка, покриваща конструкция и така наречената зрителна зала, обясни още авторът на проекта.

източник: травел.бг
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук