Всички Новини Спират от движение корабчетата, които не спазват правилата за безопасност

Спират от движение корабчетата, които не спазват правилата за безопасност

Спират от движение корабчетата, които не спазват правилата за безопасностТуристически корабчета, които не спазват правилата за безопасност ще бъдат спирани от движение. Тази година морската администрация ще проверява увеселителните съдове през целия летен сезон, а не както досега - само преди началото му. Целта на засиления контрол е да се предотврати трагедия, като тази в Охридското езеро.

Първата проверка на корабчетата не откри значителни нарушения. Държавата ще изисква големи табели да обозначават максималния брой пътници, за да не се стига до претоварване.
Над 70 корабчета разхождат туристи край Варна и Бургас. Проверките след инцидента в Охридското езеро показали, че нашите са в сравнително добро състояние. Средната им възраст е между пет и десет години.

"Разликата между тази година и предните е, че извършвахме една проверка преди сезонния превоз на пътници. Тази година амбицията ни е тези проверки да бъдат всеки месец", обясни Сергей Църнаклийски, изпълнителен директор на Морска администрация.
Според властите, собствениците не отделят достатъчно внимание на обучението на екипажа и пътниците как да действат при извънредна ситуация. Собственикът на едно от корабчетата казва, че преди качване задължително се прави 15-минутен инструктаж.

Източник: touristsales.com

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук