Всички Новини Подготвят проект за туристически атракции на крепостта във Видин

Подготвят проект за туристически атракции на крепостта във Видин

Подготвят проект за туристически атракции на крепостта във ВидинНа заседание общинския съвет във Видин се очаква да бъдат одобрени средства за проектант за изработването на технически проект за туристически атракции на крепостната система в града, както и процедурите за подписване на договора за изпълнение на проекта, разработван от община Видин.

Проектът е одобрен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и трябва да бъде изпълнен до края на 2011 г. Предстои да бъде консервирана и реставрирана крепостната система от Еничар капия до крепостта Баба Вида.

В капията ще бъде изграден амфитеатър върху крепостната стена, ще бъде възстановен, почистен и запълнен с вода ровът, предвидено е изграждането на подвижен мост и осигуряването на лодки. Различни забавления за деца и туристи ще бъдат изградени в участъка до Баба Вида. Ще бъде осигурена звукова екскурзоводна система с превод на седем езика.

Източник: touristsales.com

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук