Всички Новини Слънчев бряг без яснота за стопанисването му

Слънчев бряг без яснота за стопанисването му

Слънчев брягИ тази година най-големият ни морски курорт ще стартира сезона без яснота за управлението и стопанисването на инфраструктурата, пише в. Пари.
За 4 май е насрочено извънредното общо събрание на акционерите на "Слънчев бряг" АД, на което се очакват промени в управлението.
През май ще се изготвя и актуализирана пазарна оценка на инфраструктурата, за да бъде по-късно продадена на община Несебър. Това реши работната група, назначена от областния управител на Бургас. Така ще бъдат удовлетворени исканията на собствениците да не заплащат два пъти за една и съща услуга и ще бъде защитен интересът на държавата, притежаваща 75% от капитала на дружеството, считат представители на принципала - МИЕТ.
Община Несебър, която миналата година заяви съгласие да стопанисва ин-фарструктурата, но само ако й бъде предоставена безвъзмездно, изглежда, вече е склонна да преосмисли решението си.
Инфарструктурата да се управлява от държавата, предлага сегашното ръководство на комплекса. Всеки друг участник в управлението - община, собственици или браншова организация, има лично отношение и не може да бъде независима страна. Дружеството е готово да я стопанисва със собствени средства, като съгласува разходите с министерството и АП.
Ако инфарструктурата все пак ще се продава, това да извърши АП, предлага още ръководството.
За да не обсъждаме отново по време на туристически сезон ще има ли ток в комплекса и кой ще го плаща, изпратихме предложението в МИЕТ още през октомври, каза настоящият изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД Малина Стратиева. Сега то беше представено и на работната група в областната администрация.
Над 40 от общо 201 собственици на хотели вече са подписали споразумения и са започнали да плащат таксите за 2010 г. и това дава основание на дружеството да счита, че ще се справи с финансирането.
Издадени са изпълнителни листове за дългове от 2005 и 2006 г. За еленергия се дължат пари отпреди 2 години. За 2009 г. никой не е заплатил поддръжката, приключват съдебни искания за дълговете от 2008 г., текат доплащания за 2007 г. Продължават и изпълнителните дела за закупуване на земята, от която собствениците са платили 30% по време на сделката.
По последните справки годишно собствениците трябва да плащат общо около 1 800 000 лева за поддръжка на инфарструктурата. Дружеството не е склонно да оп рости тези вземания. Едва ли ще го направи и новото ръководство, то няма да има законово основание за това, казва Малина Стратиева.

изтоник: травел.бг
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук