Всички Новини Търсят концесионери за 52 плажа

Търсят концесионери за 52 плажа

Търсят концесионери за 52 плажаМинистерството на регионалното развитие и благоустройството и областните управители на Бургас, Варна и Добрич ще предложат за отдаване под наем 52 плажа, които могат да бъдат наети за срок от пет години. Процедурите за част от крайморските ивици вече са пуснати, а за останалите предстои да бъдат обявени до дни. Очаква се до края на май търговете да приключат, съобщиха от регионалното министерство.

Най-голямата ивица, която се предлага под наем, е централният плаж в Бургас. Преди няколко месеца договорът за концесия за него беше развален по желание на ползвателя.

Сред по-атрактивните плажове по Южното Черноморие, за които се търси наемател, са около къмпингите Градина, Каваците и южният плаж на Приморско.
Регионалното министерство пусна търг и за стопанисването на ивиците край курортния комплекс Русалка, централния плаж в Каварна и Балчик - двореца.

По-голямата част от плажовете, за които се търси наемател, са сравнително малки и от години нямат стопанин. На търг са пуснати ивиците Чайка - юг, Кабакум - север и централен във варненска област, няколко плажа в община Бяла и в Долни Чифлик.

В бургаска област се търсят наематели за крайморските ивици къмпинг Ахелой, Черноморец, Сарафово - юг, Резово и др. Търг е обявен и за малкия плаж в Лозенец, за който миналата година се установи, че е превърнат в огромно заведение с платен достъп. Впоследствие договорът за стопанисването му беше развален.

Областната управа в Добрич обяви конкурс за стопанисването на 10 плажа. Сред тях са тези на къмпинг Чайка, детския лагер в Кранево, къмпинг Добруджа и др.Всяка година над 50 плажа по Черноморието остават без стопани. За тях не се явяват кандидати заради отдалечеността им от големите курорти и липсата на голям брой туристи, които да ги посещават.

За да привлече наематели, в края на март правителството реши да промени методиката за определяне на минималната наемна цена на морските ивици. Така първоначалните искани суми за тях ще бъдат намалени с 30 %, спрямо предходната година. Тогава наемите на плажовете варираха между 3 хил. и 2 млн. лв. Правителството остави и опция да увеличи с 20 % цените на онези ивици, които са много атрактивни и посещавани от туристи.

Източник: touristsales.com

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук