Всички Новини Изгодни оферти привличат за майските празници

Изгодни оферти привличат за майските празници

градина в ПарижЗа 120 лв. на човек в семеен хотел с парна баня и сауна и включена в цената закуска може да се прекарат четирите почивни дни в периода на майските празници от 6 до 9 май, установи проверка на "Монитор".
Все повече хотелиери освен ценовата оферта като примамка прибавят и описание на околната природа, снимки с гледки от прозореца на стаята и природни звуци - птици, ромон на река, мучене на крави и ведро кудкудякане на кокошки.
"Където чувате животните и виждате градините и водата, там са екохраните", се казва в рекламно съобщение на семеен комплекс, който към нощувката и гарантирани храни от лично стопанство добавят и водач по екопътека. За него се плащат отделно 10 лв. за тричасов поход за до двама човека и 20 лв. до 10 души.
За любителите на природните преживявания семейни комплекси както в Централен Балкан, така и в Рила предлагат пикник сред природата с предварително пакетирана храна или такава, която се готви на огън до водоизточник поради противопожарни съображения.
Четиридневната почивка с включени гастрономски преживявания и здравословен поход сред природата, както и риболов на вир струва 210 лв. на човек, а за децата до 12 г. отстъпката е 30%. При съвместно посещение на повече от едно семейство цената се коригира с 10% надолу за всеки гост.
Майските празници през тази година ще се случват предимно по суша и на близки разстояния, съобщиха туроператори. Едва слягащите облаци от исландския вулкан и историите за десетки хиляди пътници, блокирани по летищата и транспортните артерии из цяла Европа, силно стресираха потенциалните екскурзианти, които биха избрали самолетно посещение в Западна Европа. Затова и от туристическия бранш най-активно акцентират върху офертите, свързани с автобусен превоз и на близки разстояния.
Вторият фокус за празничните дни са СПА хотелите. Три нощувки и при трикратно хранене на ден в четиризвезден хотел в Сандански цената е едва 150 лв. Петзвезден лукс в същия град е 360 лв. за три нощи и само с включена в цената закуска. Отдихът с вода и глезотии в Девин е 200 лв. за три нощувки. Във Велинград отново четири дни отдих се предлагат между 110 и 510 лв. на човек с включени закуска и вечеря.
Морето излиза най-изгодно, отбелязват туроператорите. Две нощувки в четиризвезден лукс на брега на морето в Созопол е 100 лв., а три нощувки - 120 лв. Суперлукс с гледка към морето и включени закуска и вечеря е 347 лв. на стая за три нощувки в Слънчев бряг. В курорта Албена офертите са в диапазона между 138 и 150 лв. за трите нощи на базата на all inclusive и 3-4-звездно настаняване.
В Гърция жадуват за нашенци. Оферти за посещение не само на Северна Гърция, но и по островите на цени около 200 лв. изобилстват в офертите на туроператорите.
Кризата в южната ни съседка я направиха изключително адаптивна към ценовите предпочитания на българите, коментират туроператори.
Въпреки че цените по заведенията остават високи, лесно се намират добри оферти за всичко включено в цената. При собствен транспорт и настаняване в четиризвезден хотел и включена храна цената е 105 евро на калпак. С организиран от България транспорт и отсядане в тризвезден хотел с включена храна цената е вече 95 евро.
Круиз в Йонийско море излиза 352 лв. за четири дни, а четири дни на остров Тасос с включени закуска, вечеря и екскурзии на място са 370 лв.
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук