Всички Новини Халкидики очаква своите туристи

Халкидики очаква своите туристи

Халкидики очаква своите туристиНай-ниските оферти са в селищата, които са разположени на по няколко километра от брега. Изгодата за туристите е, че там и храната е на сравнително по-ниски цени, а може за 10-15 минути да се стигне с кола до околните плажове, част от които са свободни от концесионери.

На Халкидики разчитат предимно на платежоспособните туристи, които отсядат в луксозните хотели близо до брега. Подобно място е Олимпия, известно още като родното място на Аристотел, или по-точно казано - последното, за което се твърди, че е то. Градчето носи името на първата жена на Филип Македонски.

Предимството на района е, че е включен в Натура 2000. То е подходящо за курортисти, които предпочитат да са по-далеч от шумотевицата на по-оживените курортни селища. Там може да се ползват малки закътани плажове, които се поддържат от общината, но глобите за замърсяване са солени и тръгват от 100 евро.

На въпрос не би ли искал да построи по-голям хотел, един от местните предприемачи Димитрис Сарис отговори, че предпочита да е по-беден в бизнеса, но мястото да си остане без огромни сгради. Стагира е най-удобна, защото е на брега, но през лятото цените тук тръгват от около 150 евро за нощувка със закуска.

По-евтино е в градчето Арнея, което е копие на нашия Златоград. Там дори в сезона може да се намерят стаи по 50 евро на вечер, но то е малко по-далече от брега. Според Мария Папа, председател на едно от сдруженията за развитие на туризма в района, предимството на селището е в повечето заведения, които по време на сезона работят до зори.

На другия полюс са цените в скъпите хотели до брега в Урануполи. В един от тях - Eagles palace, срещу 3000 евро през август може да спите в малко тухлено бунгало, където е нощувала и световноизвестната оперна певица Мария Калас. Извън активния сезон цената е 600 евро.

Източник: touristsales.com

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук