Всички Новини Загубите на бизнеса от вулканичния облак са косвени

Загубите на бизнеса от вулканичния облак са косвени

http://touristsales.comЗагубите за българския бизнес от блокираното европейско небе засега са косвени, смятат представителите на бизнеса в страната. "Трябва да се търси решение в алтернативни маршрути, защото до европейските дестинации може да се стигне и по суша, но не такова е положението със САЩ и останалите презокеански страни", коментира Евгений Иванов, изпълнителен директор на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

По думите му най-големи загуби ще понесе националният превозвач България Ер, чиито самолети са на земята заради забранения трафик. "От кризата ще пострадат преди всичко бизнес пътуванията и по-малко товарният трафик", смята Камен Колев, зам.-председател на Българската стопанска камара (БСК). "Страната ни понесе много по-сериозна блокада, тази на гръцката граница, и смятам, че сега положението не е толкова сериозно", допълни Колев.

Туроператорите в България засега не срещат затруднения, защото първите чартърни полети се очакват едва към края на април. "Надявам се дотогава ситуацията да се нормализира и да нямаме проблеми", коментира Калин Сутев от ITS. "В България имаме само индивидуални туристи, но с тях нямаме трудности", каза Валентин Йосифов, представител на ТУИ за България. По думите му в международен план създалата се ситуация е катастрофална за отрасъла по две причини - правят се допълнителни разходи за настаняване и придвижване на закъсали туристи, в същото време приходите намаляват.

Източник: touristsales.com

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук