Всички Новини Хърватска рекламира туризма си в България

Хърватска рекламира туризма си в България

Хърватска рекламира туризма си в БългарияХърватското правителство е решило през тази година да проведе рекламна кампания на местния туризъм и в България. Властите не съобщават повече информация за конкретните дейности, които ще бъдат насочени към българските туристи.
Още в началото на 2009 г. правителството в Загреб и туристическите сдружения поставиха българския пазар сред тези, в които виждат сериозен потенциал за растеж. Въпреки близостта на двете държави обемите на туристическите пътувания са изключително ниски.

Националният статистически институт не включва посещенията на българи в Хърватия в своя бюлетин. По данни на икономическото министерство пък Хърватия е на 29-то място по посещения на българи в чужбина, като през първите два месеца на годината в страната са отишли едва 230 души.

Туроператори съобщават, че през последните 2-3 години интересът на българите към Хърватия се засилва. Доказателство за това е и фактът, че от пролетта на 2009 г. освен традиционните автобусни екскурзии се предлагат и чартърни програми до Дубровник, както и почивки през лятото в няколко курорта. Такива ще се осъществяват и през тази година, като полети ще има от София и Варна.

Хърватия ще инвестира 30 млн. евро в рекламата на туристическия сектор до края на 2010 г., което е с 2 млн. евро повече от година по-рано. Промоционални кампании ще бъдат проведени в 12 държави, като традиционно най-силно рекламно присъствие ще има в западноевропейските страни, Русия и Украйна. Освен България, нови държави за представянето на хърватския туризъм са Сърбия, Македония и Босна и Херцеговина.

"И през тази година Хърватия ще рекламира туризма си по телевизиите Eurosport, BBC, CNN и Euronews. Клиповете на страната ще акцентират както върху културните и кулинарните традиции, така и върху факта, че това е лайфстайл дестинация", обясни председателят на хърватския борд по туризъм Нико Булич.

Информационна агенция Хина

Източник: touristsales.com

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук