Всички Новини Зелени дни в София през април

Зелени дни в София през април

Зелени ДниЗеленият цвят придоби необикновена гражданственост през последните години : зелени хотели, зелени бизнеси, зелени били младите хора, инвестиции много и те на зелено... В тази връзка София ще стане център на цяла поредица от събития, ориентирани кьм опазването на природата, природосъобразния бизнес и начин на живот, които ще завършат с уикенда след Деня на земята (22 април).
От 15 до 18 април в градинката пред Народния театър „Иван Вазов" ще се проведе основното събитие - изложението "Зелени дни".
На специално изградени за изложението шатри стоките си ще представят производители на биосертифицирани храни и козметика, дистрибутори на екипировка за планина, катерене и къмпинг, активни организации в природозащитата и биоразнообразието, природни и национални паркове, общини, зелени и отговорни туроператори.
Паралелно с това ще се проведат интересни и забавни състезания за деца, фотоизложба и фотоконкурс „България - с ритъма на природата".
На "Зелени дни" е посветена и филмовата програма с екологична насоченост.
В рамките на фестивала ще се проведе още международна научна конференция на тема „Към един отговорен български туризъм", ще има и дебати и граждански подписки по наболели еко проблеми.
Зелени акции за почистване на Южния парк, зелени училища и интересни уъркшопи също са част от програмата на "Зелени дни".
Партньори на събитието са Българската Асоциация за Алтернативен Туризъм, СТА „Одисея-ин", Френски институт - София, Коалиция "За да остане природа в България" и БАН.
Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на гр. София и с подкрепата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, МОСВ и МЗХ.
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук