Всички Новини Проверяват състоянието на плажовете по Южното Черноморие

Проверяват състоянието на плажовете по Южното Черноморие

Проверяват състоянието на плажовете по Южното ЧерномориеЕкспертна комисия започна проверка за състоянието на плажовете по Южното Черноморие. Целта е още преди да дойдат първите летовници всяка от ивиците да се сдобие със собствено досие. Освен информация дали плажът е отдаден на концесия, под наем или е свободен, досието ще показва дали заведенията на пясъка не са повече от разрешеното, почистена ли е ивицата, както и всички други нарушения, които проверяващите открият. Така по-лесно ще бъде установен контрол и ще се търси отговорност за пропуските.
"За да наложиш едно административно наказание, трябва да имаш пълната информация и документация на съответния плаж, за да знаеш какво проверяваш", заяви Златко Димитров, зам.-областен управител.

Практиката показва, че най-неподдържани са плажовете, за които няма кандидат-концесионери. Най-често те се отдават под наем от общините за срок до три години, а това не може да стимулира временните им стопани да инвестират в тях.
И на плажовете, които са отдадени на концесия за по-дълъг период от време, също има проблеми. На централния плаж в Обзор проверяващите се натъкнаха на огромна постройка, превзела част от ивицата. Заведението е на частна фирма и е на мястото, на което по схема трябва да има медицински пункт.

Подобни проверки се правят за първи път много преди началото на сезона. По този начин нарушителите ще имат време да отстранят пропуските преди идването на първите туристи. В противен случай, ще бъдат глобени.

Източник: touristsales.com

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук