Всички Новини Авиокомпаниите Бритиш Еъруейз и Иберия се сляха

Авиокомпаниите Бритиш Еъруейз и Иберия се сляха

Авиокомпаниите Бритиш Еъруейз и Иберия се сляхаБританската авиокомпания Бритиш еъруейз и испанският гигант Иберия подписаха договор за сливането на двете компании. Сключената сделка ще позволи отчитането на икономии в размер на 530 милиона долара за година.
Според експертите сливането на авиогигантите ще доведе до създаването на една от най-крупните авиогрупи в световен мащаб, която разполага с 419 самолета, пътуващи по 259 направления.
Предвижда се британският аиопревозвач да има 55, а испанците - 45 % от новата компания.

Авиокомпаниите на Великобритания и Испания се съгласиха на сделката за сливане, като по този начин бяха завършени започналите още през лятото на 2008 г. преговори за обединение на двете компании.

BBC

Източник: touristsales.com

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук