Всички Новини Туристическите щандове на България ще се изграждат по готови проекти

Туристическите щандове на България ще се изграждат по готови проекти

Туристическите щандове на България ще се изграждат по готови проектиКомпаниите, които ще изготвят информационните щандове на българския туризъм за изложения в чужбина, вече ще работят по готови проекти, става ясно от обявена от икономическото министерство обществена поръчка. Досега всяка година се пускаше конкурс за проект на щанд, след което се възлагаше на победителя да го изготви. От тази година обаче процедурата се променя.

В момента Министерството на икономиката, енергетиката и туризма е обявило конкурс за идейни проекти за информационни щандове, които да представят България по международните борси. Целта е да се изберат два проекта, на които ще бъдат откупени авторските права. След това те ще бъдат възлагани за изработка на място на фирми строители до 2013 г., е записано в поръчката.

От икономическото министерство съобщиха, че новата процедура има за цел да уеднакви визията, с която България се представя на международни изложения, като ще има възможност тя да се подобрява във времето. Освен това от ведомството очакват по този начин да спестят и средства. Промененият начин за избор на проект и реализация на българското участие обаче няма да се прилага за най-големите борси в Берлин, Москва и Лондон, където страната участва с национални щандове.

В конкурса за идейни проекти за малките борси няма специфични изисквания към участниците. Те трябва да представят проект, който може да бъде адаптиран към площи с размери от 24, 30, 50, 72, 100 и 180 кв.м. Предложенията, които се набират до 26 април, ще се оценяват според дизайнерска стойност и функционалност. Класираните на първо и второ място ще получат премии от 7 и 3 хил. лв.

Източник: touristsales.com

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук