Всички Новини Албена с оферта 3 за 2

Албена с оферта 3 за 2

АлбенаКурортът "Албена" очаква около 3 000 туристи да се настанят в шест хотелски бази за Великден, като 90 на сто от гостите и тази пролет идват от Румъния, съобщи заместник-директорът по маркетинг и продажби Йовка Страшилова. Заради икономическата криза и "подраняването" на празника, който тази година идва още в началото на април, интересът към почивката е малко по-слаб.
Вероятно ваканционното селище ще посрещне с 20 на сто по-малко туристи в сравнение с миналия Великден, когато за празника отвориха врати девет хотела. Заради свитите семейни бюджети туристите не могат да си позволят по няколко ваканции през годината и приоритет за тях става лятната почивка, коментира Страшилова. Мениджърите на "Албена"АД са констатирали тази тенденция и на туристическата борса в Букурещ през март.
Може сега по-малко съседи да изберат българското Черноморие, но на лято очакваме до 10 на сто ръст в записванията на румънци в сравнение с миналия активен сезон. Тогава този пазар реализира в "Албена" 195 000 нощувки, каза заместник-директорът по маркетинг и продажби. По думите на Страшилова курортът започва сезона с възможно най-атрактивните цени. Още за Великден важи офертата за безплатна почивка на две деца до 12-годишна възраст стига да отдъхват заедно с родителите си. Ако първите туристи извадят късмет с хубаво време, могат да се попекат на плажа, без да плащат за шезлонг и чадър. Бонусът ще важи и през лятото.
Курортът пуска за Великден икономична оферта за 40 лева на ден в тризвездния хотел "Добруджа". Туристът получава пълен пакет услуги "All Inclusive", но ще бъде настанен в икономична стая. Най-новият хотел - "Фламинго гранд" - категория пет звезди, привлича празнуващи с офертата "3 за 2". Първите туристи резервират три нощувки, но плащат за две при осигурен пълен пансион. Така отдихът през пролетта излиза между 95-129 лева за ден според стаята.
За "Христос воскресе" румънци и българи ще хапнат агнешко, козунак и ще се чукнат с писани яйца. Децата ще бъдат зарадвани за празника с шоколадови зайчета. Туристите ще могат да посетят Великденските служби в катедралния храм във Варна, в църквите в Балчик и близкото село Оброчище.

Източник: БТА

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук