Всички Новини Гърците в Пампорово са повече от британците

Гърците в Пампорово са повече от британците

Гърците в Пампорово са повече от британцитеКурортът Пампорово отчете пореден спад на туристите. Наблюденията на хотелиерите показват, че спадът е най-много в броя на туристите от Великобритания и Ирландия, за сметка на увеличение на почиващите от Русия, Гърция и Турция.

С около 15 на сто е намаляла посещаемостта в курорта, според наблюдение на Пантелей Мемцов, председател на Регионалната туристическа асоциация Родопи. От ски училище Пампорово изчисляват приблизително 20-25 % по-малко британски туристи, обучавани през тази зима.

"Главната причина за спада на туристите от британския пазар е икономическата криза във Великобритания. Проучванията показват, че основната част от британските граждани се преориентират към една почивка годишно и това води до намаление на разходите им за зимен туризъм в чужбина. Допълнително усложнение е и пренасочването на чартърните полети от Великобритания към летище София, а не към по-близкото Пловдив", информира заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.

От повечето европейски туроператори Пампорово се предлага като евтина дестинация за начинаещи и средно напреднали скиори. Откриването през декември 2009 г. на първата редовна авиолиния от Москва до Пловдив е допринесло за увеличение на туристите от Русия. Те са с 83 процента повече от началото на годината до 15 март според представените в полицията регистрации на чуждестранните клиенти на хотелите.

Турските граждани са с 28 на сто повече от миналата зима. Осезаемо е увеличението и на гръцките туристи, главно заради откриването на новия ГКПП-Златоград през януари, което според хотелиерите от Пампорово увеличава и оборота на магазините и заведенията в Златоград и Смолян.

Източник: touristsales.com

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук