Всички Новини Открива се традиционната Великденска изложба - базар на минерали и скъпоценни камъни

Открива се традиционната Великденска изложба - базар на минерали и скъпоценни камъни

Открива се традиционната Великденска изложба - базар на минерали и скъпоценни камъниОт днес до 28 март в Националният музей "Земята и хората" ще се проведе традиционната Великденска изложба - базар на минерали и скъпоценни камъни. В нея ще вземат участие над 45 фирми, колекционери на минерали от България, както и гости от Армения и Украйна.
За абитуриентите и за ценителите на скъпоценни камъни ще се предлагат фасетирани скъпоценни камъни като рубини, прекрасни изумруди, топази аквамарини, турмалини във всички разцветки както и изделия от тях на достъпни цени. Ще се предлагат бижута от благородни метали със скъпоценни камъни, бижута с естествени перли и кехлибар. Новост са необработените диаманти като колекционерски образци и като огърлици. Ще може да се прави консултация със специалисти от музея. Който търси сувенир от естествени камъни за подарък или украса за дома си, ще може да го намери на изложението на приемливи цени.Ще се предлагат висококачествени изделия от нефрит.
Освен това всеки ще може да се консултира за използването на минералите за различни цели - фъншуй, кристалотерапия и др.Колекционерите на минерали освен богатото разнообразие от български минерали ще могат да видят и да си купят и минерали от чужди находища. Ще могат да бъдат видяни богати колекции от ахати, с поразителен рисунък в естествен и обработен вид. Участниците от от Армения предлагат изделия от обсидиан,сребърни бижута със тюркоаз, кварц, топаз, ахат с много високо качество характерно за арменските майстори. Ще бъдат представени прахови абразиви с много висока чистота, произведени в Русия, предназначени за обработка на камъни и керамика.

Източник: Информационна агенция "Фокус"
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук