Всички Новини Какво ще се случи в България в навечерието на „Часът на Земята” на WWF

Какво ще се случи в България в навечерието на „Часът на Земята” на WWF

Какво ще се случи в България в навечерието на „Часът на Земята” на WWFМеждународната природозащитна организация WWF планира серия от събития по повод „Часът на Земята", който ще се случи на 27 март, събота, от 20.30 ч. Очаква се над един милиард души в България и още 114 държави в цял свят ще угасят осветлението си за един час като символичен знак да се предприемат сериозни действия срещу промените в климата.

Досега 28 български града обещаха да се включат в „Часът на Земята", като изключат за един час фасадното осветление на общински сгради, паметници, храмове и други популярни места.

Британският посланик Н. Пр. Стийв Уилиамс и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков са официалните лица на „Часът на Земята 2010" в България.

На 27 март, събота, от 19.00 ч. WWF организира светлинно шествие от НДК по бул. „Витоша" до градината на Народния театър. За да са в тон с „Часът на Земята", участниците ще носят свещи, факли, фенери.

От 20.30 ч., когато стартира „Часът на Земята", в градината на Народния театър ще започне концерт без озвучаване на светлината на факли. Доброволци ще изпишат със светлина числото „60" - знакът на инициативата „Часът на Земята". Присъстващите ще могат да наблюдават нощното небе през телескоп на Астрономическа асоциация - София, както и да разгледат организираната от нея изложбата "От Земята към Вселената", разположена на открито в градината на Народния театър.

WWF ще се включи в организирания от Британски съвет „Café Scientifique"- мястото за говорене за наука, в София и Пловдив на тема „Промени в климата - или за връзките, границите и дозата". Презентатори ще бъдат Ивайло Славов, който е завършил Физика в СУ „Св. Кл. Охридски" и работи като метеоролог в частния метеорологичен офис ТВ-МЕТ, и физикът Магда Божкова. Ще участва и Георги Стефанов, експерт по промени в климата на WWF.

22 март, понеделник, 18 часа
, клуб „Петното на Роршах", Пловдив
23 март, вторник, Световен ден на астрономията, 18 часа, Британски съвет - София, зала „Палавееви"
Входът е свободен, но за да се запази място в Пловдив, трябва да се позвъни на 089 944 88 96, а в София - да се изпрати имейл до Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

На 25 март, четвъртък, от 10 ч, WWF, Британски съвет в София и Букурещ и британските посолства в България и Румъния организират дискусия „Нисковъглеродната икономика - възможности и предизвикателства пред бизнеса". Между България и Румъния ще се осъществи видеоконферентна връзка, на която представители на бизнеса ще обсъдят бъдещето на „зелената" икономика, как компаниите могат да намалят въглеродните си емисии, какви предимства им предоставя това. В дискусията ще се включат и британските посланици в България и Румъния Т. Пр. Стийв Уилиамс и Робин Барнет. Входът е с покани.

На 26 март, петък, от 11.00, 13.00, 15.00, 17.00 и 19.00 часа отново в Британски съвет - София на ул. Кракра 7 ще бъде прожектиран британският филм „The Age of Stupid"/ „Ерата на глупостта" на реж. Франи Армстронг и спечелилия Оскар продуцент Джон Бацек. Филмът е на английски език без субтитри. Входът е свободен.

Заповядайте!

Източник: forthenature.org

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук