Всички Новини Туристическият бранш оптимистичен за лятото

Туристическият бранш оптимистичен за лятото

на плажаСлед края на най-голямото международно туристическо изложение в Берлин, специалистите в бранша са оптимисти за летния сезон у нас. Амбициите на страната ни бяха да се представи като "модерна целогодишна дестинация", информира bTV.
За първи път български хотели попаднаха в скъпите каталози на европейските туроператори. Налагат се културният туризъм и балнеологията.
„Като цяло България очаква един много добър летен сезон по две причини - първо България продължава да бъде позиционирана като нискобюджетна дестинация с много добри цени. Второ към момента записванията на основните пазари в Германия и Русия вървят много добре", обяснява Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.
Оказва се обаче, че все още никой у нас не печели от транзита на туристи.
„Те не разполагат с една добра карта на културните забележителности, нито информация за хотелите и ресторантите по пътя, които могат да ползват. Дори по отношение на самия факт, че трябва да сменят валута, която не са сигурни дали могат да изхарчат, защото не знаят къде и нямат информация на румънски къде да изхарчат парите си в България. Това се отнася и за тези, които говорят унгарски, словашки, немски и т.н."
Традиционно за Великден и около 6 май най-много българи пътуват до Гърция. Тази година обаче ДДС е по-висок, бензинът по островите стигна 2 евро, а предстоят и още стачки.
Именно блокадата на границата подплашила над 60% от клиентите на Венцислав Кръстев. Така пропаднали продажбите му на гръцките фестивали. И в момента обаче по-голямата част от продуктите, които предлага, са гръцки.
„Туроператорите, гръцките, обещават да не вдигат от своя страна цените. Не мога да кажа как ще е с малките хотелчета, другите неща. Надяваме се да запазят цените, но не може да сме сигурни", каза Венцислав Кръстев.
За Великден все още могат да се намерят три нощувки от 180 до 300 лева.

източник: травел.бг
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук