Всички Новини Записванията за летния туристически сезон вървят много добре

Записванията за летния туристически сезон вървят много добре

Записванията за летния туристически сезон вървят много добреМного добре вървят записванията за летния туристически сезон. В интервю за Агенция „Фокус" директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов каза, че това показват както записванията в Германия към момента, така и покачването на записванията в Англия, които миналата година почти бяха „ударили дъното".
Със стабилизацията и на английската валута и съответно и в Англия, имаме подобрение на броя на туристите в началото на зимния сезон и тази тенденция ще се запази и през годината. Също така положителен е ефектът на махането на визите за Македония, Сърбия и Хърватска, тъй като в януари ние виждаме едно увеличаване на броя на туристите от тези страни.
Очаква се запазване на тенденцията на увеличаване на туристите от Румъния, както и огромен интерес от страна на гръцки туристи.
На въпрос, доколко ни конкурират съседите, особено Гърция и Турция с предлагането на по-изгодни оферти, Драганов каза, че има разлика по отношение на гръцкия, турския и българския продукт и това се показва и в 2009 г.
„Имахме увеличение на броя на туристите от Германия и от Русия - това са основните пазари, които емитират туристи за Гърция и Турция. Разбира се, като показатели - брой легла и услуги, които ние предлагаме, България е един ограничен, малък пазар, докато и в Гърция, и в Турция се предлагат огромно количество хотели и легла на пазара. По отношение на показателя цена-качество, се оказва, че българският туристически продукт си има своята клиентела, която не само че има повторяемост на пътуването, но има и смяна на сегменти на пазара", каза той.
По думите на директора на Института за анализи и оценки в туризма, голяма част от българите в много случаи казват, че предпочитат да отидат на почивка в Гърция или в Турция, но ако погледнем цифрите, ще видим, че в чужбина излизат три пъти по-малко от тези, които остават и пътуват в България. Страната ни си остава основната дестинация и за голямата част от българските туристи.

Източник: информационна агенция "Фокус"
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук