Всички Новини България ще бъде предпочитаната дестинация от руските туристи през лятото

България ще бъде предпочитаната дестинация от руските туристи през лятото

България ще бъде предпочитаната дестинация от руските туристи през лятотоПо данни на Федералната статистическа служба на Русия („Росстат") през 2009 година броят на руските граждани, почивали зад граница е намалял с 15,5%. Това е най-лошият показател от 1999 година. През последните месеци обаче се наблюдава активизиране на пазара и туристическите фирми се надяват, че туристите ще се върнат в популярните курорти. Очаква се това лято предпочитаните дестинации от руснаците да бъдат България и Абхазия, пише руското издание „Газета".
През миналата година продажбите на туристически пакети за България са вървели трудно, като е имало редица оферти за привличане на руските туристи като безплатни визи, екскурзии, спа услуги, ваучери от 35 евро в хотелите. В резултат на това България е изгубила едва 0,05% от руския туристически поток.
Експерти от руския туристически бизнес са уверени, че лидер на тазгодишния летен туристически сезон ще бъде именно България. Стойността на туристическите пакети от 250-290 евро за седемдневна почивка в тризвезден хотел само ще увеличи интереса на туристите, отбелязва изданието.

Източник: агенция Фокус
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук