Всички Новини Туристическите атракции стават по-достъпни

Туристическите атракции стават по-достъпни

ИстанбулЗа да повишат приходите на местните туристически агенти, все повече хотелиери започват да си сътрудничат с тях, предлагайки различни екскурзии из страната направо от хотела. Подобна формула е широко разпространена в Турция и в Хърватия, разкрива в. Дневник.
През миналата година културният туризъм в Гърция също отбеляза спад на приходите и посещенията, заради което и ръководители на част от най-посещаваните археологически и културни обекти започнаха да разчитат на посетителите на морските курорти.
През тази година цените за вход в повечето музеи и забележителности са непроменени (между 2 и 7 евро), но са поевтинели услугите, свързани с тях - сувенири, картички и екскурзоводско обслужване.
Екскурзия от хотел до забележителност в близост до курорта пък обикновено излиза между 20 и 30 евро с включен транспорт и екскурзоводско обслужване.
Някои от туроператорите се опитват да удължат излетите, изготвяйки маршрути, включващи няколко музея или исторически паметника, обяд и др.
Водните атракциони - посещения на аквапаркове, разходки с яхти, практикуване на водни спортове, също са по-евтини през тази година. Намалението в различните курорти е между 5 и 15%, а отстъпките за записване на по-големи групи, карти за многократни посещения и други ще бъдат увеличени.
Още през миналата година подобен род забавления пострадаха по-силно от кризата, тъй като голяма част от хората ограничаваха консумацията извън предварително платения пакет. Сега някои собственици на атракциони са сключили договори с определени хотели, даващи допълнителни отстъпки от цената.
През тази година освен обиколката на исторически забележителности се засилва и предлагането на екскурзии за пазаруване в Гърция, комбинирани с лятната почивка. В различни курорти се организират пътувания до молове, търговски улици и аутлет центрове в близките градове.
Цената на подобни турове е между 10 и 20 евро в зависимост от отдалечеността на посещаваните центрове, като в някои от тях е включен и обяд или може допълнително да се поръча отбиване в ресторант. В повечето случаи тези екскурзии са полудневни.

източник: travel.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук