Всички Новини Часът на земята

Часът на земята

Часът на земята 2010България се включва за втори път официално в "Часът на Земята" на международната природозащитна организация WWF, съобщиха представителите на екоорганизацията. На 27 март (събота) от 20.30 ч. милиони хора в цял свят ще угасят осветлението си за един час като символичен знак, че е време за сериозни действия срещу промените в климата.

Някои от най-познатите сгради - символи на надеждата, мира, човешките достижения, и природни чудеса ще потънат в мрак като послание за търсене на общи усилия пред един от най-големите световни проблеми.

София е първият български град, който потвърди участието си в "Часът на Земята" на WWF, като се очаква към него да се присъединят и други.

Четири от петте най-високи сгради в света ще потънат в мрак на 27 март 2010 г. - извисяващата се на 800 метра Бурдж Халифа, в Обединените арабски емирства, Си Ен тауър, в Торонто, Тайпей 101, в Тайпе и Сиърс тауър, в Чикаго. Към тях ще се присъединят планината Тейбъл маунтин над Кейптаун в Южна Африка, кралският дворец в Банкок (Тайланд), мостът Голдън Гейт, в Сан Франциско, Емпайър стейт билдинг, в Ню Йорк и националният паметник Маунт Ръшмор в САЩ. В Хирошима (Япония) ще се включи и Паметникът на мира. В Лондон ще притъмнее прочутото виенското колело, както и рекламата на Кока-Кола, на Пикадили съркъс.

"Ниските въглеродни емисии са основно решение на проблема с промените в климата. Действията на градове от цял свят и техните жители са от съществено значение, защото 75 % от световните емисии парникови газове се произвеждат именно там", каза Анди Ридли, един от инициаторите на "Часът на Земята". "Когато изключат осветлението на най-известните си сгради и паметници за "Часът на Земята", градовете отразяват настроението на гражданите си като общност да се предприемат действия срещу промените в климата."

За пръв път "Часът на Земята" се провежда в най-големия австралийски град Сидни през 2007 г., а през 2009 г. в акцията се включиха 4189 града в 88 държави, включително 42 български населени места. Миналата година угаснаха знакови сгради като Египетските пирамиди, Айфеловата кула, Колизеумът, статуята на Христос Спасителя в Рио де Жанейро, Бъкингамският дворец, Олимпийският стадион в Пекин.

Източник: touristsales.com

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук