Всички Новини София се ограничи с 4 вида туризъм

София се ограничи с 4 вида туризъм

София се ограничи с 4 вида туризъм"Четири вида туристически продукти имат потенциал да се развиват в столицата", съобщи по време на кръгла маса за конкурентоспособността на сектора зам.-председателят на софийския съвет по туризъм Любомир Пармаков. Това са конгресен, медицински и СПА туризъм, културно-исторически и природен туризъм. От организацията ще предложат на столичната община да бъдат създадени и развивани брандове именно за тези продукти.

По думите на Пармаков в момента най-развит е конгресният туризъм, като София има потенциал да бъде своеобразна граница между Изтока и Запада. Отделно от това в столицата може да се развива СПА туризъм, заради наличието на 43 минерални извора, както и културен, заради многото забележителности.

"Природният туризъм трябва да включва почивки през лятото и зимата, както и зелен туризъм. Има нужда от инвестиции в туристическите атракции в столицата и инфраструктурата, която в момента е в катастрофално състояние", коментира Пармаков.

Източник: touristsales.com

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук