Всички Новини На Винария представят виното на Мондиал 2010

На Винария представят виното на Мондиал 2010

На Винария представят виното на Мондиал 2010Посетителите на международната изложба Винария имат възможност да опитат виното, което ще се пие на световното първенство по футбол през лятото на 2010 г. в ЮАР. Презентацията е част от представянето на Република Южна Африка като страна партньор на изложението, което ще се проведе от 14 до 17 март 2010 година. ЮАР за първи път се включва с официално участие на свои компании от областта на винопроизводството, което има 300-годишни традиции, стана ясно на среща между Нейно превъзходителство извънредния и пълномощен посланик на ЮАР у нас Шийла Камерър и ръководството на Международен панаир Пловдив, проведена в началото на ноември 2009 г.

"Това е една от големите икономически сили в света, затова я поканихме да стане партньор на Винария 2010. Посетителите на изложението ще могат да видят и да пробват виното, което ще се предлага на световното първенство по футбол догодина" поясни главният директор на Международен панаир Пловдив Иван Соколов.

Традициите на винопроизводството в ЮАР датират от 300 години. Те са наследени от френските хугеноти. В момента браншът заема трето място в експорта на ЮАР. Страната се нарежда на девето място по производство на вино в света с над милион декара лозя, 10 милиона хектолитра вино годишно и 300 хиляди души ангажирани в този отрасъл. Продукцията се търси в цял свят заради изключителното качество на разумни цени.

„Има български компании, които внасят южноафрикански вина и те със сигурност ще участват във Винария, ще пристигнат още много други южноафрикански фирми, които за първи път ще се представят на българския пазар. Годишният стокооборот между двете държави е 38 млн. долара, като търговският баланс за ЮАР е положителен. Надявам се на изложението Винария и след него, да се разработи потенциалът на икономическите връзки между двете страни", заяви Шийла Камерър.

Източник: touristsales.com

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук