Всички Новини 5-звездните хотели са вън от евтините почивки на НОИ

5-звездните хотели са вън от евтините почивки на НОИ

ХотелПрограмата за профилактика и рехабилитация на института за 2010 г. стартира на 15 февруари със скромен списък, в който фигурират само 18 обекта от системата на "Профилактика, рехабилитация и отдих" ЕАД - балнеохотели и почивни станции.
Работещите българи, които искат да се възползват от евтините почивки по линия на Националния осигурителен институт, вече няма да могат да отдъхват в луксозни хотели като „Орфей Хотел"-Девин и „Банкя палас", както беше досега.
Програмата за профилактика и рехабилитация на института за 2010 г. стартира на 15 февруари със скромен списък, в който фигурират само 18 обекта от системата на "Профилактика, рехабилитация и отдих" ЕАД - балнеохотели и почивни станции.
Още в края на миналата година главният директор на НОИ Даниела Асенова обяви, че заради кризата за 2010 г. т.нар. дейности по профилактика и рехабилитация ще се извършват само в дружества, собственост на института.
За сравнение, през 2009 г. изпълнители по програмата бяха 64 хотела и бази на общо 32-ма изпълнители, сред които бази в лъскави курорти като "Свети Влас" и Поморие.
И досега базите на "ПРО" влизаха в този списък с изпълнители, но само като скромна част от тях. Според запознати доста от тези бази се нуждаят от сериозен ремонт и не могат да се мерят с лъскавите си събратя.
За да се вместят в отънелия бюджет за профилактика - близо два пъти по-скромен в сравнение с миналата година, от НОИ са променили и условията за ползване на програмата. Така например са орязани процедурите на настанените. Досега по програма се поемаха 5 терапевтични дейности на ден, а за тази година са свити на 4.
С 50 стотинки пък са завишени парите, които от института дават на одобрените кандидати за храна - по 5 лв., като останалото почиващите плащат от джоба си на място. НОИ, както и досега, поема нощувките в избраната от човека база. От 15 на 10 дни е свит и позволеният престой в тях за всеки настанен.
Право на евтините почивки имат работници и служители под 60 г. - за жените, и под 63 г. - за мъжете. За да получат паричната помощ от НОИ за почивката и процедурите, те трябва да са се осигурявали и да имат направление от лекар.
Досега към почивките на НОИ имаше огромен интерес и местата, както и предвидените по програмата пари, бързо свършваха. Една от причинете за огромния интерес беше именно присъствието на лъскавите петзвездни хотели в списъка.

Източник: BLITZ

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук