Всички Новини Десетте най-скъпи хотелски стаи в света

Десетте най-скъпи хотелски стаи в света

Луксозен хотелOще ви е яд колко много сте похарчили при последната си почивка? Все пак сте минали тънко, ако погледнете цените в най-скъпите хотели по света, които публикува германският в. "Билд".
За най-евтината стая от челната десетка няма да ви стигнат и 10 000 евро за една нощ. Все пак става дума за суперлукс, свръхмодерно оборудване и пълна дискретност.

1. "Гранд Ризорт Лагониси" в Атина

Не бъркате, най-солен въпреки голямата криза в южната ни съседка ще ви излезе престоят в луксозния хотел, разположен на малък полуостров край Егейско море в южната част на гръцката столица. Най-скъпата хотелска стая в света всъщност е вила - заедно с терасите, басейна и плажа има площ 1190 кв. м.
Цената е 36 800 евро на нощ. В нея влизат обслужване от професионален главен готвач, собствен иконом и личен пианист. Екстрите не свършват с това - разполагате също с отделен отопляем басейн.

2. "Палмс Казино Ризорт" в Лас Вегас

В луксозната скай вила "Хю Хефнър" ви очакват 930 кв. м лукс и глезотии. Напълно подходящо за истински плейбои с бездънни джобове и техните момичета.
Цената от 29 400 евро на нощ също включва собствен иконом. От басейна има приказна гледка към американската столица на хазарта. И както подобава за гостите на вила с това име - в огромната спалня таванът е покрит с огледала.

3. "Четири сезона" в Ню Йорк

Апартаментът "Тай Уорнър" на последния етаж предлага незабравима панорама към централната част на Ню Йорк. Огромни полилеи и роял допълват изисканата обстановка.
Личният иконом за гостите се подразбира. Плюс телевизор, който според рекламата хваща всички програми по света.
Площта на апартамента е по-скромна от тази на челниците в класаията - "едва" 400 кв. км. Цената обаче си я бива - 25 000 евро.

4. "Президент Уилсън" в Женева

Кралският апартамент е разположен на целия последен етаж върху 1200 кв. м. В него има 4 стаи и 6 бани. Специален салон за коктейли може да приеме до 40 гости.
Към екстрите спадат и противокуршумните стъкла на прозорците. Това наистина е перфектното място за тайни срещи в стил Джеймс Бонд. Стига да можете да си позволите 24 270 евро на ден.

5. "Атлантис" на Бахамите

Мост между т.нар. Кралски кули на хотела е оформен като отделен апартамент, в който луксът пищи от всеки кът.
За гостите са предвидени 10 стаи и бани, изцяло с мраморна облицовка.
Няма как тук да няма специален иконом и отделен главен готвач. Все пак в този апартамент от 440 кв. м са отсядали звезди като Майкъл Джексън и Опра Уинфри. Така че цената си заслужава: 18 400 евро.

6. "Риц Карлтън" в Москва

Апартаментът "Риц Карлтън" е подходящ за змилионери с вкус към четенето. Голям е 237 кв. м, като в него е уреден отделен кабинет с богата библиотека.
Присъствието на роял е естествено за гостите на руската столица. Апартаментът има приказна гледка към Червения площад, Кремъл и църквата "Василий Блажени". Срещу студените руски зими е предвидено специално подово отопление. Нощувката излиза 13 400 евро.

7. "Бурж ал Араб" в Дубай

Кралският апартамент в прочутия хотел обещава на своите гости приказни сънища като от Шехеразадините 1001 нощи.
Мраморен под, махагонови мебели, собствен киносалон, личен "Ролс- Ройс" с шофьор по време на престоя са малка част от всички глезотии. Това получавате за 13 240 евро. Срещу малка сума отгоре получавате и собствен хеликоптер. С личен пилот, разбира се.

8. "Ричмънд" в Женева

През 2007 г. седмият етаж на известния хотел е отворен отново след реконструкция. Тук е кралският апартамент с площ от 230 кв. м.
Предлага приказна гледка към Женевското езеро и Алпите. Гостите са заобиколени от златни декорации и суперскъпа мозайка. Прозорците са с противокуршумни стъкла. За това се плащат 12 900 евро.

9. "Джордж V" в Париж

Хотелът позволява на гостите си наистина да се почустват като короновани особи. В него има цели два кралски апартамента, всеки по 245 кв. м.
Обзаведени са със старинни мебели. Имат специална сауна, отделна баня за гости, будоар за дамите и кабинет за господата. Нощувката излиза 11 800 евро.

10. "Парк Хаят Вендом" в Париж

Императорският апартамент в хотела ви предлага истински релакс. На площ от 250 кв. м ще разполагате със собствен басейн, сауна и помещение за масаж.
Огромен балкон от цели 60 кв. м позволява да се насладите на Сена. Но дори да не искате да ставате от мекото легло, пак може да имате чудна гледка към реката. Цената е 11 400 евро.

Източник: в. "24 Часа"

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук