Всички Новини Хотелите в София започват да поскъпват

Хотелите в София започват да поскъпват

София - Хотел ВегаЗа първи път от 14 месеца насам градските хотели в Европа започват да поскъпват на месечна база, показват данните на сайта trivago, който сравнява офертите, подавани в онлайн резервационните системи в 50 европейски града. Засега повишението на цените е предимно в Западна Европа, където има и положителни сигнали за развитието на икономиката.
В София средните цени на хотелите също регистрират минимален ръст през февруари и достигат 81 евро на вечер за стандартна двойна стая, показва статистиката. Увеличението обаче е само от 1 евро спрямо предходния месец.
През февруари спрямо януари цените на хотелите са поскъпнали или не са променяли цените си в 28 от 50 града и като цяло в Европа е отчетено 3% увеличение. През месеца средната цена на двойна стая достига 103 евро. В сравнение с миналата година обаче все още има намаление, което е 7 на сто.
Най-голямото месечно поскъпване е регистрирано във Венеция, където в момента тече традиционният венециански карнавал. Там цените са с 30 на сто по-високи спрямо януари. В момента двойна стая в хотел в италианския град може да се наеме за средно 164 евро на вечер.
В Лондон, където се организира седмица на модата през февруари, хотелите са увеличили цените си със 7 на сто. В момента стандартна двойна стая в британската столица струва 141 евро. Над 10% по-скъпи са и нощувките в Барселона, Милано, Болоня, показват още данните.
През февруари отново най-евтино е било в полския град Краков. Средната цена на двойна стая в местните хотели е била 57 евро при 61 евро през предходния месец.

Източник: Дневник.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук