Всички Новини Варна залага на културния туризъм

Варна залага на културния туризъм

Варна - катедралатаПод мотото на културния туризъм ще премине сезонът тази година във Варна, съобщи пред радио Фокус - Варна Марин Нешков, председател на Варненска туристическа камара.
Той подчерта, че през 2010 година акцентът ще бъде поставен върху културните и археологически забележителности в морския град.
Нешков посочи, че специалистите в бранша ще направят всичко възможно да реставрират и реновират мястото, където е открито най-старото злато в света, като отбеляза, че във Варна едва ли има и 10 души, които знаят за това място.
Мога да кажа, че това си е направо престъпна небрежност по отношение на културата, коментира председателят на ВТК.
През тази година се предвижда във Варна да се отбележат и 100 години от пристигането на първия френски круизен кораб, което събитие поставя началото на круизния туризъм в страната.
По думи на Марин Нешков са предвидени редица мероприятия и изложби, за да се популяризира този вид туризъм по Черноморието.
Към края на септември ще се състои Черноморски туристически форум, на който специалисти от бранша ще обсъдят актуални проблеми в тази сфера и възможности за решението им.

източник: news.expert.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук