Всички Новини Ще привличаме туристи с "чудовище от езерото"

Ще привличаме туристи с "чудовище от езерото"

Ще привличаме туристи с "чудовище от езерото"Нов проект за привличане на туристи се разработва в България в рамките на програмата "Eden" ("Рай"), утвърдена от Европейската комисия. Програмата е насочена към развитието на нетрадиционни екскурзионни маршрути, а темата тази година е "Воден туризъм". Една от тези екскурзии ще бъде основана на легендата за водното чудовище с образ на бик, което живее на дъното на Рабишкото езеро, съобщава руското издание "Травел".

Според легендата бикът в продължение на столетия е заплашвал местното население и е искал всяка година човешки жертвоприношения. Опитвайки се да го умилостивят, хората са хвърляли във водата цветя, плодове и други подаръци, но нищо не е помагало. Наложило се е да бъде принесена в жертва най-красивата девойка. Чудовището се е влюбило в нея и в поискало от своята сестра Сушата да й дари безсмъртие. Така и станало, девойката станала негова съпруга и двамата са живели на дъното на Рабишкото езеро дълго и щастливо.

Авторите на проекта се надяват да разкажат легендата на туристите. Проектът трябва да премине през конкурс с предложения от други български региони, за да получи финансова и рекламна подкрепа по програмата "Eden".

Източник: expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук