Всички Новини Ски туризмът напира в Китай

Ски туризмът напира в Китай

Ски туризмът напира в КитайСки туризмът е последният моден писък на китайския пазар. Влиятелната средна класа все повече проявява интерес към нетипичните за тази част от континента ски, а пропорцинално на това растат и бизнес апетитите към сектора, съобщава Си Ен Ен.

Младото поколение получава добри пари, пътува много и иска приключения, те са тези, които определят индустрията, коментират от сектора.

По данни на Китайската ски асоциация броят на скиорите в Китай през 2005 г. е бил 5 милиона, което е значителен ръст спрямо 2000 г., когато запалените по ските са били едва 200 000.
До 2014 г. асоциацията предвижда феновете на ските да надхвърлят 20 милиона. Очакванията са обаче, че 80% от тях вероятно ще се откажат от екстремния спорт поради лошия си опит.

Този фактор задържа развитието на китайската ски индустрия. Тя все още не може да се пробери с пренаселените и разорани от начинаещи скиори ски писти. Освен това качеството на продукта и сигурността е съмнителни, а обслужването - слабо.

Главният изпълнителен директор на Melco China Resorts (компанията, която разработва Сън Маунтийн) Греъм Куон, се надява с инвестиция от 100 млн. долара да превърне мястото в новото лице на ски туризма в Китай, което да предложи много повече от добре поддържани писти и горещ чай.

Нов бутиков хотел на върха на 1000-метровата планина ще отвори врати следващата година, като се очаква капацитетът на курорта да набъбне до 15 хотела. Около 75 къщи вече са построени, а още почти хиляда са планирани в следващите 10 години.
От отварянето си миналата година Сън Маунтийн събра редица положителни отзиви, включително наградата на списание Тайм за най-добре преобразен курорт през 2009 г.

Инвеститорите в ски туризма в Китай са единодушни, че няколко златни медала за китайските скиори на Зимните олимпийски игри могат да помогнат за развитието на спорта в страната.

Източник: expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук