Всички Новини Майорка каза край на бетона

Майорка каза край на бетона

МайоркаХотелиерството на испанския остров Майорка е в най-тежката туристическа криза от години насам, съобщава dariknews.bg.

През 2009 броят на туристите падна с 12 процента, а през месец декември с цели 20. Сега се търси нова концепция за курорта.
И огромните намаления на цените не можаха да спасят катастрофалния туристически сезон в Майорка. Островното правителство очаква една по-добра 2010, съдържателите на хотели и туроператорите обаче са скептични. Те настояват най-сетне да се започне с обещаваното от години модернизиране на архаичния туристически център Плайа де Палма.

Нужда от радикална промяна

Много бетонни крепости на прословутото страшилище Балерман са отпреди 50-60 години - неугледни, вмирисани на мухъл и не особено примамливи.
"Плайа де Палма е грозна", изруга тези дни бившият испански министър на туризма Хавиер Наваро, подчертавайки, че „най-добре би било всичко да се събори и построи наново."
Регионалното правителство на Балеарските острови обаче не иска да отива толкова далеч. Правителството иска с много пари да преустрои и модернизира увеселителния център източно от столицата Палма и да го превърне в един вид „Копакабана на Европа".
Някои стари грозни хотели ще изчезнат. Повечето обаче ще получат нов блясък. Легловата база, от досега 40 хиляди хотелски легла, ще бъде съкратена.
Освен това до 2020 година този задушаван от бетон туристически център ще стане по-зелен, по-красив, по-сигурен и естествено по-екологичен. Заплануван е дори трамвай, който ще минава покрай брега и ще свързва град Палма с летището. Досега реализирането на този проект бе отлагано поради липса на пари.

източник: травел.бг

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук