Всички Новини SMS до Гърция спаси турист в... Нова Зеландия

SMS до Гърция спаси турист в... Нова Зеландия

SMS до Гърция спаси турист в... Нова ЗеландияТурист, който се изгубил в планина в Нова Зеландия, е бил спасен благодарение на SMS-и, които той изпращал до семейството си в Гърция, съобщиха новозеландски медии.
Мариос Симеонидис се изкачил през уикенда на планината Раупеху, където се намира най-големият в Нова Зеландия район за ски и сноуборд. Той бил с приятел, но се изгубил, докато се отклонил да прави снимки. Гъркът не бил екипиран за пренощуване в планината и носел само леки дрехи.

Симеонидис изпратил SMS до семейството си в Гърция, че се е изгубил. Те предали информацията на полицията в Нова Зеландия през гръцката служба за спешни случаи. Четири екипа били изпратени да издирват гърка, на когото се наложило да прекара нощта в планината. Спасил го друг турист, който го отвел до екипите.
Един от пилотите на спасителните хеликоптери разказва, че Симеонидис се чувствал добре, но бил ужасно гладен и излапал шоколадите на един от колегите в екипа. "И е имал късмет, че беше топла нощ", допълва Хенри де Ваал.

Източник: touristsales.com/Ройтерс

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук