Всички Новини Германците ще пътуват с 10% повече

Германците ще пътуват с 10% повече

Германците ще пътуват с 10% повечеГерманците планират 55.4 млн. ваканции за повече от 5 дни между ноември 2009 и октомври 2010 г., което е спад с 3.7 % спрямо година по-рано, сочи проучване за 2010 г. на GfK TravelScope.

Зимните ваканции ще бъдат намалени с 3.1 на сто, а летните - с 4.1 %. Според GfK TravelScope германците още не са сигурни в скорошното подобряване на икономическата ситуация и тяхното собствено финансово състояние. Като следствие от това се вижда и намаляването на броя на ранните записвания. В момента едно от четири планирани пътувания е вече резервирано, а за летния сезон процентът е само 13.5 %.

Възрастните германци ще увеличат пътуванията си, смятат от GfK TravelScope. Според проучването туристите над 65 години планират с 10 % повече пътешествия спрямо предходната година, което ги превръща в много важен фактор за туристическата индустрия. Повече ваканции ще имат и онези германци, чиито нетни приходи за месеца надхвърлят 3 250 евро.

Те са декларирали, че ще увеличат пътуванията си с около 6 на сто. Германците са и най-голямата група чуждестранни туристи, почиващи на българското Черноморие. По данни на НСИ през миналата година в периода от юли до септември в България са дошли над 174 хил. германци, които са реализирали общо 1.4 млн. нощувки в български хотели.

Източник: touristsales.com


 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук