Всички Новини Атракции на езерото Рабиша

Атракции на езерото Рабиша

Езеро РабишаЛегендата за Злия воден бик, който живее в дълбините на Рабишкото езеро, става атракция за туристите, предвижда проект. Местни актьори да пресъздадат историята, иска кметът на Белоградчик Емил Цанков.
Рабишкото езеро се намира в непосредствена близост до природните забележителности, към които туристите проявяват несекващ интерес - пещерата "Магура" и Белоградчишките скали. Езерото е на над 4 млн.г одини и е с дълбочина от над 15 метра. Районът с уникални праисторически рисунки и скални масиви се посещава от хиляди туристи. Затова и общината в Белоградчик е разработила проект, който ще превърне легендата за водното чудовище в привлекателна атракция, разказа кметът Цанков. По думите му планира се да се пресъздаде на живо легендата за живеещото в дълбините на езерото водно чудовище, атракцията ще привлече повече и нови туристи и това ще носи приходи.
На брега на езерото ще бъде разигравана сценката с предаването на хубавата девойка в дар на водното чудовище, разказа Милена Иванова, директор на общинската дирекция за евроинтеграция, един от авторите на проекта. Общината вече е ангажирала и специалисти от туристическия център, местното читалище, историческия музей, художествената галерия.
Специалистите още умуват как за спектакъла да бъде облечен и да изглежда страшният воден звяр, който ще излиза от езерото. Убедени са обаче, че трябва да бъде снажен мъж, внушаващ страх и ужас.
Проектът първо трябва да се пребори с български разработки. Ако спечели, ще се състезава с най-добрите европейски проекти, уточни кметът на Белоградчик Емил Цанков.

Източник: БТА

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук