Всички Новини Представихме ски и СПА курортите си в Румъния

Представихме ски и СПА курортите си в Румъния

На СкиБългарската асоциация за балнео- и СПА туризъм и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма представи българските ски и СПА курорти в Румъния, съобщиха от сдружението.
На презентацията в Букурещ присъстваха над 120 румънски туроператори.
По данни на Националния статистически институт (НСИ) румънските туристи са на първо място по посещения в България. През 2009 г. те са осъществили над 1.3 млн. пътувания до страната, като над 550 хил. от тях са били с туристическа цел.
По данни на хотелиери обаче все още румънците познават предимно черноморските курорти. Тази теза се потвърждава и от статистиката.
Според данните на НСИ пикът в посещенията на румънци за миналата година е бил през лятото. През месеците юни, юли и август пътуванията им с туристическа цел в България са били близо 150 хиляди.
За сравнение - през първите три месеца на годината, когато е активният зимен сезон, в страната туристическите посещения от Румъния са били около 50 хиляди.
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук