Всички Новини Балчик инвестира в програмата за развитие на туризма

Балчик инвестира в програмата за развитие на туризма

Балчик инвестира в програмата за развитие на туризмаОколо 700 000 лева ще инвестира община Балчик в програмата за развитие на туризма през 2010 година, съобщиха от кметската управа. За предстоящия летен сезон ще бъдат издадени туристически справочник за хотелите и ресторантите в общината и нова туристическа карта на село Кранево. Светещи пана на входно-изходните артерии на Балчик ще популяризират сред летовниците забележителностите в региона.
Информационни табла ще бъдат поставени и на пешеходната алея от Балчик към курорта Албена. Част от финансовия ресурс ще бъде използван за представянето на общината на туристически борси в Швеция, Румъния и други страни.

Около 280 000 лева ще бъдат вложени за модернизация на инфраструктурата, обслужваща туризма, предвижда програмата. Фасадата на храма Света Петка, в Балчик, ще бъде ефектно осветена. Ще бъде подменено осветлението по пътя от Балчик към черноморския комплекс Албена, а в пешеходните зони ще бъдат поставени нови пейки.


С информационни и рекламни кампании общината ще утвърждава като туристически продукт не само морската почивка, но и СПА, и екотуризма, ловните излети, ще привлича посетители в архитектурно-парковия комплекс Двореца, в университетската ботаническа градина, в новооткрития храм на Кибела.

Източник: touristsales.com

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук